Activități de verificare a respectării măsurilor generale de prevedere a răspândirii Covid -19, desfășurate de polițiștii băcăuani

La data de 23.03, in intervalul orar 22.00-06.00, politistii băcăuani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor generale de prevedere a răspândirii Covid -19. Acestia au aplicat 7 sanctiuni, in valoare totala de 25.600 de lei

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Măsura se aplică începând cu data de 23.03,ora 22,00.

Totodată, conform prevederilor ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Atenție, aceste măsuri nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală!

Important: Conform prevederilor legale, sancțiunile contravenționale sunt între 100-5.000 de lei – pentru persoanele fizice și între 1.000-70.000 de lei, pentru persoane juridice.

Păduraru Cătălina, Purtător de cuvânt IPJ Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *