Bacăul, prins la mijloc în războiul dintre primarul Necula și europarlamentarul Benea

Astăzi se decide soarta primarului Necula în cadrul unei ședințe a PSD, după declarațiile tăioase ale președintelui partidului, europarlamentarul Dragoș Benea. Relațiile dintre cei doi s-au răcit de ceva vreme și totul a culimant cu cererea lui Benea de a i se retrage primarului sprijinul politic.

Europarlamentarul l-a acuzat pe primar că nu a fost în stare să demareze investiții serioase în municipiu, că l-a promovat pe Romică Chindruș în funcția de administrator public al Bacăului iar acesta a blocat proiectul insulei de agrement. Mai mult, Benea a aminit și de ultimul raport al Curții de Conturi, raport care scoate în evidență mai multe probleme legate de Societatea de Servicii Publice Municipale dar și de incapacitatea administrației Necula de a recupera unele creanțe.

De partea cealaltă, primarul acuză guvernul PSD-Dăncilă că a luat din banii comunității, prin micșorarea cotelor defalcate din TVA, că politicile fiscale sunt greșite și defavorizează administrațiile locale. Situația este destul de complicată pentru Necula, în condițiile în care consilierii locali ai PSD par că s-au aliniat în spatele lui Benea, astfel că, dacă i se va retrage sprijinul politic, primarul rămâne fără majoriate în CL.

Mai dramatic este faptul că municipalitatea ar avea nevoie de 160 de milioane de lei de la guvern, după cum se arată într-un document făcut public de consilierul local Cristian Ghingheș și mai apoi amitit într-o postare pe Facebook de europarlamentarul Benea. Banii ar fi necesari pentru plata gazului la Thermoenergy, pentru însoțitorii persoanelor cu handicap dar și pentru echilibrarea altor cheluieli ale municipalității. Cererea lui Necula a fost respinsă verbal de ministrul dezvoltării regionale, aflat în vizită în Bacău. Dincolo de războiul dintre cele două personaje politice care până mai ieri stăteau la braț, situația economică a Bacăului este una mai mult decât îngrijorătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *