Campania umanitară din județul Bacău, coordonată de prefectul Miroșeanu

Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și ai organizațiilor neguvernamentale Crucea Rosie, Betania, Fundatia de Sprijin Comunitar, Asociatia Lumina, pentru a armoniza eforturile comune de a sprijini în această perioadă persoanele vulnerabile din cauza epidemiei de coronavirus.

”Este nevoie să ne coordonăm eforturile și în acest domeniu al protecției sociale, pentru a fi eficienți. Dincolo de eforturile pe care le vor face consiliile locale, implicarea asociațiilor și organizațiilor neguvernamentale este esențială, pentru că acestea pot suplini acolo unde este nevoie. De aceea, împreună cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și cu cei ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului am constituit un grup de lucru și am luat o serie de decizii de comun acord: vom stabili o serie de criterii de selecție a persoanelor vulnerabile, care vor beneficia de ajutor, fiecare dintre parteneri va ști clar care este zona sa de intervenție, astfel încât să nu se suprapună acțiunile și vor gândi inclusiv modul în care vor obține ajutoarele, fie cu aportul voluntarilor, fie cu produse sau bani”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.

Prefectura va pune la dispoziția organizațiilor, materiale si echipamente de protectie și, în paralel, se va realiza o estimare privind numărul de potențiali benefiiari, stabiliți în funcție de criterii. Campania de sprijin umanitar are în vedere, în prima sa fază, persoanele vulnerabile care nu au niciun aparţinător şi care nu se pot deplasa singure să-şi procure bunurile minime necesare pentru supravieţuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *