Coronavirus: SE INCHID CREȘELE! Vezi ce măsuri mai sunt luate.

Având în vedere situația creată de noul virus gripal, creșele din municipiul Bacău se inchid în perioada: 11-22.03.2020
Vă mulțumim pentru înțelegere!
” a transmis Centrul Bugetar Creșe Bacău

Pe langa inchiderea creșelor iata ce masuri preventive au mai fost luate în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă:
Începând de mâine, 11 martie:

  • Se suspendă activitatea în toate creşele din municipiul Bacău, ca urmare a solicitărilor Direcţiei de Sănătate Publică
  • Se suspendă activitatea centrelor pentru persoane cu nevoi speciale şi a centrelor de zi pentru familiile cu nevoi speciale
  • Se suspendă activitatea de agrement la Bazinul de Înot (pentru sportul de performanţă vom permite în continuare accesul)

De asemenea, având în vedere adresa primită de la Instituţia Prefectului precum şi propunerea doamnei dr. Doina Lazăr, consilier local, Primaria Bacau va înainta Consiliului Local propunerea de a aloca către Spitalul Judeţean câteva echipamente medicale de la Spitalul Municipal. Suplimentarea cu echipamentele specifice secţiei ATI este esenţială în eventualitatea în care va fi nevoie de tratarea de noi cazuri de Covid-19 la Bacău.

Râmân în vigoare şi măsurile pe care le-am luate mai devreme, în cursul dimineţii:

  • Echipe mixte, formate de Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială vor merge la persoanele în vârstă, care sunt singure, pentru a verifica starea lor de sănătate și necesarul de alimente și medicamente în această perioadă.
  • Locurile de joacă pentru copii se vor închide începând cu ora 18 pana la ora 7 dimineața pentru a fi dezinfectate.
  • S-a solicitat operatorului privat de transport public local să dezinfecteze mijloacele de transport la capăt de linie fiind asigurate substanțele necesare pentru această operațiune.
  • Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie și toate școlile au fost alocate încă de săptămână trecută sume pentru achiziționarea de dezinfectanți și materiale igienico sanitare suplimentare.
  • Toate birourile și punctele de lucru cu publicul din primărie și din instituțiile subordonate sunt dotate cu soluții pentru dezinfectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *