Crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului, acoperite cu saci negri

Foto: mediafax.ro

Zeci de cruci doar ale eroilor români impreuna cu monumentul amplasat de Primăria orașului Dărmănești în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului au fost acoperite cu saci negri de gunoi, fotografiile devenind virale pe rețelele de socializare.

 

“Polițiștii s-au autosezizat cu privire la imaginile apărute în spațiul public legate de cimitirul internațional Valea Uzului și se fac cercetări la fața locului pentru a se stabili situația de fapt, iar în funcție de rezultatele anchetei se va da o soluție legală prin unitatea de Parchet. Se fac toate activitățile pe care le implică o astfel de cercetare penală, iar în funcție de rezultat se va face și încadrarea infracțiunii”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliției Bacău, Cătălina Crețu.

In noaptea de joi spre vineri, cimitirul a fost păzit pentru a nu se mai înregistra incidente, sacii fiind scosi de pe crucile eroilor români.
Vineri 17 mai, ar fi urmat să aibă loc ceremonia de inaugurare a zonei amenajate de Primăria Dărmănești, dar aceasta a fost amânată. Primarul din Dărmăneşti, Constantin Toma, a invocat că nu doreşte ca evenimentul să aibă loc în campania electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *