Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă. ALERTĂ DE GRAD 0

Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr din Casa Albă. Momentul s-a petrecut vineri noapte, în prima seară de proteste din faţa Casei Albe.

Agenţii Secret Service au luat decizia de a-l duce pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, într-un buncăr securizat din Casa Albă după ce protestatarii începuseră să devină prea violenţi. Informaţia a fost prezentată de New York Times şi confirmată apoi pentru CNN de un oficial al Casei Albe, precum şi de o sursă din rândul ofiţerilor care asigură protecţia preşedintelui. Alături de Donald Trump, au mers în buncăr şi prima-doamnă, Melania Trump, precum şi fiul lor Barron Trump, aşa cum o cere protocolul.

Trump a petrecut mai puţin de oră în buncăr. Decizia a fost luată de Secret Service după ce vineri seară protestatari violenţi au reuşit să pătrundă pentru scurt timp în sediul Departamentului Trezoreriei, situat în imediata vecinătate a Casei Albe.  Momentul tensionat de vineri seară reprezintă şi motivul pentru care Melania Trump nu a mai dorit să-l însoţească pe Donald Trump sâmbătă seară la Centrul Spaţiul Kennedy pentru a asista la lansarea misiunii comune NASA-Spacex. Prima doamnă a fost speriată de proteste, dar şi de eventuale incidente ce ar putea avea loc ziua următoare.

ACTUALIZARE LUNI, 1 IUNIE, ORA 6:00 

Angajații care trebuie neapărat să vină luni la serviciu la Casa Albă sunt sfătuiți să-și ascundă legitimațiile și permisele de liberă trecere până ajung la un punct de intrare al Secret Service. De asemenea, când pleacă de la serviciu trebuie să nu poarte la vedere aceste documente. Sunt instrucțiuni pe care personalul Casei Albe le-a primit printr-un e-mail văzut de CNN.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *