Explozie la o bază navală din Rusia. Cauza poate fi testarea unei rachete nucleare

O navă destinată colectării şi depozitării deşeurilor radioactive lichide a fost observată în Marea Albă, în zona localităţii Nionoks, în apropiere de oraşul Severodvinsk (regiunea Arhanghelsk, nord-vestul Rusiei), unde la 8 august a explodat – conform autorităţilor militare ruse – un motor de rachetă cu propulsie lichidă, în timpul unui test.

Agenţia rusă pentru energie atomică, Rosatom, a anunţat că cinci dintre angajaţii săi au murit în urma unei explozii, în cursul testării unei rachete cu combustibil lichid, informează Reuters, agenţia rusă de stat RIA.

In primă fază autorităţile ruse au comunicat că două persoane au decedat, iar şase au fost rănite, în urma “exploziei unui motor de rachetă”, iar în zona oraşului Severodvinsk, aflat în apropierea bazei unde a avut loc accidentul, s-a detectat o creştere a radioactivităţii pentru o perioadă scurtă de timp, însă mesajul a fost şters fără nicio explicaţie.

Potrivit presei ruse, autorităţile au recomandat locuitorilor să consume iod, substanţă folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiaţii.

Însă există suspiciuni tot mai mari că explozia s-a produs în cursul testării unei rachete nucleare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *