KLAUS IOHANNIS: „Nu se deschid, grădinițele, școlile, universitățile până în toamnă”

„S-a decis ca in acest an scolar sa nu se deschida scolile. Nu se va mai intoarce elevul fizic la cursuri. Anul scolar. se va termina pe 12 iunie. Elevii vor avea mediile incheiate cu notele pe care le au in acest moment. In cazuri exceptionale se mai poate face o evaluare a cunostintelor. Scolile se vor redeschide in septembrie cand incepe noul an scolar.

Elevii din clasele terminale vor putea reveni la scoala dupa 2 iunie pentru a se pregati pentru examenele nationale. Normele de distantare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi intr-o sala de clasa. Examenele nationale se vor organiza asa cum au fost ele planificate, insa cu respectarea unor reguli foarte stricte de distantare. Se vor face dezinfectii regulate, se va masura temperatura.

Nu se deschid scolile, universitatile. Se continua invatamantul ala distanta. Anul scolar se va incheia cu mediile incheiate. Evitam riscuri majore. Ganditi-va ca nu ar fi posibil in scoli sa se respecte distantarea intre elevi. S-a renuntat la ideea redeschiderii scolii. ”

Declarație de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetări, Monica Cristina Anisie

Declarație de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetări, Monica Cristina Anisie

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Luni, 27 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *