,,L@birintul Internetului”, un eveniment desfăşurat la Şcoala Gimnazială Nr.10 Bacău

Știați că … Mai mult de un sfert (27,3%) dintre copiii din România petrec peste șase ore online, dacă sunt într-o zi de școală, iar procentul acestora crește la 48,3%, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanță, o arată datele Studiului privind utilizarea Internetului de către copii, realizat de Salvați Copiii, în cadrul proiectului @Ora de Net. Plecând de la aceste rezultate, Organizația Salvați Copiii România a lansat competiția de proiecte școlare „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”, adresată elevilor din învățământul preuniversitar, coordonați de un cadru didactic.

Şcoala ”Nicolae Iorga” Bacau s-a numărat printre invitaţii evenimentului ,,L@birintul Internetului”, desfăşurat la Şcoala Gimnazială Nr.10 Bacău şi organizat cu scopul înscrierii în concurs, de echipa clasei a VII-a A, coordonata de prof. diriginte Iuliana Ghinea si de prof. de cultură civică Costela Bejan Cei care au reprezentat şcoala, au fost elevi din clasele a VIII-a însoţiţi de doamna profesor consilier şcolar Celina Toni Ivan în data de joi, 4 aprilie, ora 17:00.

Au fost prezenţi reprezentanţi din rândul autorităților locale, părinți, cadre didactice, psihologi, elevi ai altor şcoli, în total peste 70 de persoane cu scopul de a crește nivelul de informare și conștientizare cu privire la riscul dependenței de Internet. În final, ,,cheia” labirintului găsită de cei prezenţi la eveniment a constat în cresterea nivelului de asumare a rolului adulţilor în educarea copiilor şi identificarea modalităților de integrare a tehnologiei în scopuri benefice și echilibrate în raport cu celelalte activități care aduc bucurie și împlinire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *