Poliția poate folosi aparate radar din mașini neinscripționate şi ascunse

Curtea Constituțională a respins miercuri 10 iulie, pentru a doua oară, modificarea Codului rutier prin care Poliției îi era interzis să utilizeze dispozitivele de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile.

CCR respinge a doua oară modificările aduse Codului rutier în privința obligativității Poliției de a instala radarele exclusiv pe mașini inscripționate și amplasate la vedere.

Curtea Constituţională, a decis să admită obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că “articolul unic [cu referire la alin.(3) şi (4) şi la eliminarea fostului alineat (12)] din Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este neconstituţional”.

De asemenea a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că articolul unic [cu referire la eliminarea fostului alineat (5)] din Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este constituţional în raport cu criticile formulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *