Sindicaliştii din Poliţie vor protesta în fața Guvernului, împotriva deciziei de înghețare a salariilor

Din 11 ianuarie Sindicaliștii din Poliție renunță la amenzi, cetățenii care nu vor respecta legea, o să primească doar cu un simplu avertisment, asta în semn de prostest față de Guvern.

Aceștia cer autorităților abilitate să renunțe la decizia de înghețare a salariilor și solicită Ministerului de Interne o întâlnire pe această temă. Polițiștii mai avertizează că, din 18 ianuarie vor exercita doar atribuţiile din fişa postului, nu şi pe cele care ţin de comunicarea deciziilor de carantinare.

De asemenea, vor renunța si la orele suplimentare, iar în 25 ianuarie vor soluţiona doar urgenţele, ultima acţiune fiind un protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

”În cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanţii federaţiilor sindicale au fost contactaţi pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la îngheţarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social. În cele din urmă, conform adresei de mai jos, am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toţi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul poliţiştilor. De asemenea, am identificat mai multe soluţii care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensaţiei de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, au anunţat în această săptămână, sindicatele Europol, Pro Lex, Diamantul și Decus, potrivit News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *