Ziua Poliţiei Române în Piaţa Tricolorului din Bacău

In contextul aniversării a 197 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei în slujba cetăţenilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău organizează luni, 25 martie, începând cu ora 10.00, în Piaţa Tricolorului din municipiu, evenimentul intitulat „Omul din spatele uniformei”, activitate ce are două componente. Prima componentă vizează expunerea mijloacelor tehnice şi de intervenţie a poliţiştilor.

Poliţiştii de la structurile de prevenire, proximitate, rutieră, criminalistică, acţiuni speciale, ordine publică şi arme vor prezenta aspecte privind modalităţile de intervenţie şi mijloacele cu care acţionează în cazul producerii unor evenimente aflate în competenţa de investigare a poliţiştilor.

Sunt pregătite ateliere de prezentare a tehnicii și echipamentelor folosite în activitățile specifice (laboratorul criminalistic destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, autospecialele Serviciului Rutier, cele ale structurilor de ordine publică şi pe cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale, expoziţie de arme şi un stand de prezentare a activităţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii).

Cea de a două componentă va da posibilitatea cetăţenilor să cunoască oamenii poliţişti, aflaţi în timpul liber, oamenii de acasă, care au preocupări artistice, creative, sportive şi care-şi vor expune lucrările şi activitatea în faţa publicului care se va întâlni cu poliţistul scriitor, pictor, sportiv sau alpinist.

Nu în ultimul rând, participanţii la activitate vor avea ocazia de a învăţa de la oamenii legii cum să se protejeze împotriva infractorilor şi de a afla care este traseul educaţional pe care trebuie să îl urmeze pentru a profesa ca poliţişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *