10 octombrie 2020- Ziua mondială a sănătății mintale

Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată în fiecare an la data de 10 octombrie, prilej de a crește gradul de conștientizare și educare a populației cu privire la sănătatea mintală.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sănătatea mintală este definită ca ”o stare de bine în care oamenii își conștientizează și exploatează pe deplin  potențialul, pot face față tensiunilor și provocărilor vieții de zi cu zi,  pot lucra productiv și pot contribui, într-o forma oarecare, la susținerea comunității lor”.

Ziua Internațională a Sănătății Mintale s-a sărbătorit prima oară în anul 1992, la inițiativa Federației Mondiale a Sănătății Mintale (WFMH), o organizație mondială cu membri și contacte în peste 150 de țări, inclusiv în România.

„Pandemia provocată de noul coronavirus a produs multe schimbări în viața noastră din punct de vedere medical, dar și social și economic. Într-o astfel de perioadă cu numeroase provocări este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru și păstrarea sănătății mentale. În perioada următoare va fi nevoie de măsuri noi concretizate în programe și investiții pentru îmbunătățirea accesului populației la servicii de îngrijire a sănătății mintale”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *