14 iunie – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

În fiecare an la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge și a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți fără a aștepta o recompensă în schimb. Prima Zi mondială a donatorului de sânge s-a sărbătorit în 2004 la Johannesburg, Africa de Sud.

În perioada 07 – 11 iunie, peste 20 de jandarmi din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău au donat sânge, pentru a-și aduce contribuția, printr-un simplu gest, la salvarea de vieți omenești !

Statistic, cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde. În medie, este nevoie de 500.000 de unități anual, în România. Nu există substitut pentru sângele uman! Sângele unui singur donator va fi descompus în mai multe componente și vor putea fi salvate până la 3 vieti omenești!

De la începutul anului și până în prezent, peste 50 de jandarmi s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Bacău pentru a da o picătură din viața lor pentru a schimba prezentul şi oferii viitor altcuiva!

„Această zi este și un prilej pentru a le mulțumi donatorilor pentru prețiosul dar pe care îl fac celor aflați în suferință!” au ținut sa transmită reprezentanții Jandarmeriei Bacău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *