144 de ani de activitate pentru Crucea Roșie Română

Astăzi, 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează în 144 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. În vremurile dificile pe care le traversăm momentan, provocate de pandemia-COVID 19, mai mult ca oricând, echipa Crucii Roșii Bacău a fost în prima linie a asistentei umanitare, sprijinind persoanele vulnerabile și instituțiile medicale din județ.

Donatii de echipamente de protectie s-au indreptat catre institutiile medicale din judet, in mai multe etape.

Astfel, in total, din februarie pana in prezent, aproximativ 12 000 de masti faciale, 21 000 de perechi de manusi, 25 halate chirugicale, 550 viziere, 80 combinezoane au ajuns la Spitalul Judetean Bacau, Spitalul Municipal Onesti „Sfântul Ierarh Dr. Luca”, Spitalul Orasenesc Ioan Lascar Comanesti, Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, Spitalul Polimed Podu Turcului, la farmacia Spitalului Judetean Bacau. Acestea au provenit din: stocuri proprii, din depozitul central al Crucii Rosii Romane sau de la alti donatori.

Și alte instituții ale statului au fost sprijinite în această perioadă și ne referim la Politia Locala, ISU, Jandarmeria, Inspectoratul Județean de Poliție, Politia Rutiera, UM0903, Directii de Asistenta sociala din primarii (acestea din urma inclusiv cu alimentele pentru a le distribui catre centre pers varstnice, familii in izolare, familii nevoiase), DGASPC.

200 de persoane vârstnice cu domiciliul în municipiul Bacău și alte trei comune din județul Bacău (Colonesti, Corbasca, Traian), aflate în îngrijirea Crucii Roșii Bacău, au primit si continua sa primeasca lunar pachete cu produse alimentare și produse de igienă, precum și produse pentru incontinență, acolo unde a fost necesar, și sunt monitorizate în permanentă de personalul Crucii Roșii Bacău. Un medic si un asistent medical efectueaza vizite si consultatii la domiciliul acestor persoane.

Au fost preluate sesizari de la Directia de Asistenta Sociala, precum si de la persoanele vulnerabile care au apelat direct Crucea Rosie Bacau: alimente de baza si produse de igiena personala, dar si masti faciale si produse de dezinfectie.

Anul acesta, traditionala Caravana de Paste a Crucii Rosii Bacau, ajunsa la cea de-a IVX-a editie, nu a fost oprita de dificila situatie pe care o traversam cu totii, din cauza pandemiei COVId-19. Dimpotriva, eforturile echipei noastre s-au intensificat, cu sprijinul sponsorilor, astfel incat persoanele varstnice fara sustinatori, persoanele din izolare care nu beneficiaza de ajutor, familiile monoparentale sau cu multi copii care au avut de suferit din cauza pandemiei au primit pachete alimentare cu produse de baza si dulciuri, cozonaci, pasca, produse de igiena. Peste 1 500 de persoanele vulnerabile (persoane varstnice, familii monoparentale sau cu multi copii, persoane din izolare fara sustinatori) au fost sustinute.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *