2.500 de lei pentru părinții, ai căror copii fac orele online

Părinții pot sta acasă în cazul în care copiii urmează școala online. Sunt plătiți de stat doar dacă minorul are până în 12 ani. Există și excepții: părinții care au copii cu vârsta de până la 18 ani cu boli de inimă, diabet, boli inflamatorii, boli imune sau autoimune. Indemnizația nu se oferă ambilor părinți, ci doar unuia dintre ei.

Aceasta este în valoare de 75% din venitul mediu brut, dar nu mai puțin de 2.500 de lei.

Condiție: părintele nu trebuie să facă telemuncă. 

Care sunt pașii pentru a primi acest ajutor

Pentru a primi această indemnizație este nevoie de o serie de formalități. Primul pas pe care părintele trebuie să îl facă este să ceară de la școala copilului o adeverință care să ateste că la unitatea de învățământ respectivă orele de curs se desfășoară în online.

Apoi, cu acest document și cu o declarație pe proprie răspunde în care se menționează faptul că este singurul părinte care beneficiază de această indemnizație le duce la angajator, care mai apoi depune aceste acte la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție care mai apoi va face demersurile necesare ca părintele să primească banii.

Acordarea acestor zile libere plătite se aplică tuturor angajaţilor atât din mediul public şi privat, pe toată perioada stării de alertă și după încetarea acesteia, dar nu mai târziu de finalizarea cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

Numărul de beneficiari estimat este de 20.000 de români, iar efortul bugetar estimat este de 50 milioane lei pe lună. (sursa: digi24)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *