2 supermarketuri, 2 magazine și o fabrică de procesare a laptelui, amendate pentru ”mizerie”

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău a efectuat la nivel județean un numărde 372 de  controale În unitățile supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranța alimentelor. Verificările s-au derulat  la sediul operatorilor economici, dar și în trafic împreună cu IPJ Bacău.

 ”Ca urmare a neregulilor constatate și încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și s-au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, și anume:

-5 amenzi contraventionale, potrivit HG nr. 984/2005 cu modificarile si completarile ulterioare,  in valoare totala de 36.900 lei, aplicate la 2 supermarketuri,  2 magazine alimentare,1 fabrica procesare lapte;

– 4 avertismente scrise, conform OG nr. 2/2001 cu modificarile si completarile ulterioare , complementar a fost confiscata si neutralizata in conditiile legii cantitatea de 3315 kg de branzeturi.”

  Neconformități:

-manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;

-nerespectarea condițiilor de igiena conform legislației in vigoare (paviment neigienizat, rafturi de expunere alimente neîntreținute corespunzător, agregate frigorifice de păstrare a produselor alimentare perisabile neigienizate);

-nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare in concordanta cu recomandările producătorilor;

– neasigurarea trasabilității produselor alimentare;

-raionarea necorespunzătoare a produselor alimentare in funcție de criteriile de compatibilitate dintre acestea;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *