25 octombrie – Ziua Armatei României

Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane de pe teritoriul naţional, ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.

În garnizoanele din ţară, la monumentele eroilor, vor avea loc joi, 25 octombrie, ceremonii de depuneri de coroane de flori, în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie.

Cu prilejul Zilei Armatei României, statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele, marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează Ziua Porţilor Deschise, activităţi de promovare a profesiei militare, activităţi cultural-artistice şi sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme, spectacole şi activităţi de îngrijire a cimitirelor şi monumentelor eroilor.

De asemenea, în teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români, se vor desfăşura ceremonii militare, activităţi cultural-educative, videoteleconferinţe şi competiţii sportive alături de invitaţi ai armatelor partenere.

In Bacău pe data de 25 octombrie 2018, începând cu ora 12.00 în Parcul Catedralei, la crucea unde va fi amplasat viitorul Monument închinat Eroilor Neamului, se va desfasura un ceremonial militar și religios cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

Tot pe 25 octombrie 2018, începând cu ora 19.00, va avea loc un ceremonial de retragere cu torțe, pe traseul ,,Statuia lui Ştefan cel Mare” – Str. Mărășești – Monumentul Eroilor din Cimitirul Central din municipiul Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *