432.000 de lei de la Ministerul Sănătății au ajuns la Spitalul Județean Bacău, pentru aparatul de testare COVID-19

„Banii repartizați de Ministerul Sănătății pentru achiziția unui aparat medical de testare (PCR – Real Time), care depistează noul coronavirus, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență (S.J.U) Bacău și urmează să fie utilizați pentru realizarea achiziției.

Fila bugetară care certifică alocarea banilor a ajuns la Direcția de Sănătate Publică Bacău, de unde a plecat către Consiliul Județean Bacău, care va face achiziția aparatului. PCR – Real Time va permite realizarea testelor pentru COVID-19 la Bacău, fără a mai fi nevoie de transmiterea probelor către centrul specializat din Iași.

Am speranța că reprezentanții Consiliului Județean și cei ai Spitalului Județean Bacău își vor face treaba cu responsabilitate, că vor realiza cât mai curând achiziția PCR-Real Time și amenajarea spațiului în care acesta va fi amplasat. Guvernul și-a făcut datoria și a alocat banii. Acum, este de datoria autorităților locale să acționeze cu promptitudine pentru ca aparatul să ajungă cât mai repede la Spitalul Județean de Urgență Bacău, în folosul pacienților și al cadrelor medicale.” a transmis printr-un comunicat de presă Președintele PNL Bacău, Ionel Palăr.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *