58 de intervenții gestionate de pompieri, în ultimele trei zile, la nivel județean

În ultimele trei zile, respectiv în perioada 17-19 ianuarie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a derulat 58 de intervenții, 42 dintre situațiile înregistrate la nivel județean fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Astfel, în baza solicitărilor primite din partea cetățenilor, 35 persoane au fost asistate medical de către pompierii – paramedici, care încadrează echipajele de prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.

În afara acestor cazuri, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 10 de incendii, trei misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, precum și trei misiuni pentru asistenţă persoană.

  • În cursul zilei de sâmbătă, 18.01.2020, la ora 15:13, Garda de Intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată și resturi vegetale de pe un teren aflat în administrarea Consiliului Local Moinești. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma evenimentului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații deschise, a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
  • În 19.01.2020, la ora 11:47, Garda de Intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Luizi Călugăra. La sosirea militarilor la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacară atât în interior, cât și la acoperișul imobilului. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma evenimentului, ce a avut drept cauză probabilă jar sau scântei cazute din sistemul de încălzire, au ars aproximativ 30 mp casă de locuit și bunuri materiale.
  • În 19.01.2020, la ora 15:42, Garda de Intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din comuna Filipești, sat Onișcani. Ajunși la fața locului pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta generalizat. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma evenimentului, ce a avut drept cauză probabilă jar sau scântei cazute din sistemul de încălzire, au ars aproximativ 60 mp casă de locuit și bunurile materiale din interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *