65.000 de elevi riscă să rămână cu media neîncheiată pe Semestrul I

65.000 de elevi riscă să rămână cu media neîncheiată pe Semestrul I, de peste patru ori mai mulți față de anul trecut. Ministerul Educației anunță prelugirea perioadei de încheiere a mediilor până la opt săptămâni în semestrul al II-le-a.

Circa 65 de mii de elevi sunt în situația de a nu avea media încheiată pe Semestrul I, de peste 4 ori mai mulți ca anul trecut, anunță Ministerul Educației. Instituția a decis, după o ședință cu inspectorii școlari generali, prelungirea perioadei de încheiere a mediilor până la opt săptămâni în semestrul al II-lea. În ședința s-au dezbătut mai multe subiecte pe tema situației școlare a elevilor și s-a concluzionat ca lipsa dispozitivelor sau internet pentru accesul la școala online a dus la acest dezastru.

La nivelul Județului Bacău, directorii unităților școlare, au declarat că din totalul de 76.521 de elevi din învățământul primar, gimnazial, profesional și liceal, un număr de 974 de elevi rămân cu situația neîncheiată pe semestrul I, la una sau mai multe discipline din motive independente de voința elevilor. Cauza principală fiind lipsa accesului la dispozitive IT sau la internet.
Față de numărul mediu al elevilor care rămâneau cu situția neîncheiată anii trecuți, de 15.000, acum este vorba despre un număr de 4,3 ori mai mare – 65.000.

La acest moment, conform datelor transmise de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ISMB, se estimează că un număr de cca.65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000.

Ministrul Educației a prefațat această decizie printr-o declarație dată la finele săptămânii trecute: “În funcție de amploarea rezultatului va trebui să stabilim măsurile remediale. Va trebui să modificăm, spre exemplu, regulamentul de organizare și funcționare, care dă dreptul profesorilor să încheie media pe semestrul I cel mai târziu la 4 săptămâni de la începerea semestrului II, 8 februarie până pe 7 martie, sunt cele 4 săptămâni. Și, pentru a avea timp ca acele acțiuni remediale să se poată face o lună-două luni, va trebui să decălam acest termen legal pe care profesorii îl au la dispoziție pentru a încheia mediile în așa fel încât să încheie mediile după ce ai reușit să repare ceea ce au pierdut și să ai un rezultat în favoarea elevului”, a spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *