9 sancțiuni contravenționale au fost aplicate în urma unor controale în domeniul silviculturii, pe raza judeţului Bacău

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.000 de lei şi au confiscat 50 m.c. material lemnos, în valoare de peste 16.000 de lei, în urma unor controale pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, pe raza judeţului.

În perioada 22-26 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacăuau desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori.

În cadrul activităților desfășurate, poliţiştii au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Judeţene şi ai Direcţiei Silvice Bacău.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.000 de lei şi s.a dispus confiscarea cantităţii de 50 m.c. material lemnos, din care 20 m.c. cherestea răşinoase, în valoare totală de peste 16.000 de lei.

Pe DN 11 A, pe raza localităţii Urecheşti, poliţiştii au depistat un bărbat ce transporta cu un ansamblu de vehicule format din autocamion şi remorcă, cantitatea de 8 m.c. material lemnos, cherestea răşinoase, în plus faţă de volumul menţionat în documentele de însoţire.

De asemenea, pe raza localităţii Căiuţi a fost depistat un bărbat ce transporta cu o autoutilitară, peste 7 m.c., cherestea, fără a deţine avize de însoţire a materialului lemnos.

În ambele situaţii, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos şi au aplicat sancţiuni contravenţioanle în total de peste 10.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *