Șofer de autobuz încătușat pentru că nu avea mască și a refuzat sa se legitimeze. Prevenție sau abuz?

Astazi in zona Bisericii Precista, din municipiul Bacau, un sofer de autobuz a fost incatusat de catre agentii Politiei Locale Bacău. Incidentul a fost filmat de catre trecatori, iar din imagini se poate vedea ca nici agentii care au intervenit nu purtau masca.

Doua echipaje ale politiei locale au ajuns la fata locului pentru calmarea acestuia și aplanarea situației.
În cele din urmă șoferul autobuzului a fost legitimat. Barbatul în vârstă de 60 ani din Bacău, conducător auto în cadrul Societății de Transport Public Bacău, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 lei pentru refuz de legitimare si nepurtarea măștii în mijloacele de transport în comun.
De asemenea, au mai fost sancționați ai alti 2 barbati cu cate 500 lei fiecare pentru injuriile aduse Politiei Locale și oprire neregulamentară în stațiile mijloacelor de transport în comun.

Totodată, în cadrul instituției a fost declanșată o anchetă internă cu privire la modul de intervenție a polițiștilor locali.

„După incidentului regretabil petrecut astăzi, în care a fost implicat un echipaj al Poliției Locale, am solicitat o anchetă urgentă și tragerea la răspundere a angajaților care nu știu cum să aplice legea și își pierd echilibrul! Insigna de politist local nu îți dă drepturi în plus față de ceilalți cetățeni!

Voi milita tot timpul pentru o aplicare fermă a legii dar nu voi tolera comportamente care depășesc normalitatea, bunul simt și echilibrul pe care angajații din Poliția Locală trebuie să îl aibă.” a tinut sa precizeze primarul Bacăului, Cosmin Necula.

De cealalta parte reprezentantii Politiei Locale Bacau au tinut sa mentioneze urmatoarele lucruri referitoare la acest incident: „În urma unei acțiuni cu caracter preventiv care avea drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la purtarea măștii de protecție în spațiile închise, acțiune efectuată în mijlocele de transport în comun din municipiul Bacău, agenții Poliției Locale Bacău au observat că șoferul autobuzului nu purta mască.

Urmare a solicitării de a se legitima, șoferul a refuzat închizând ușile autobuzului, prinzându-i agentului mâna și plecând de la fața locului. Agenții instituției noastre s-au deplasat în următoarea stație unde autobuzul se afla oprit în spațiul special amenajat. Polițiștii locali au încercat din nou să legitimeze șoferul, moment în care acesta a refuzat devenind recalcitrant și agresiv verbal.
În sprijinul colegilor a fost chemat un alt echipaj de polițiști locali pentru calmarea acestuia și aplanarea situației. 

https://www.facebook.com/EMCPRESS1/videos/311749556517645/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *