”Voluntar pentru pădure”, un proiect educațional ajuns la editia a III-a

”Voluntar pentru pădure” este un proiect educațional care dorește să crească implicarea tinerei generații în activități de voluntariat. Bucurându-se an de an de sprijinul Direcției Silvice Bacău, a ajuns la ediția a III a, fiecare ediție având loc chiar în ziua în care se sărbătorește la nivel Internațional Ziua Voluntariatului – 5 decembrie.

Organizatorii – ecologiștii de la Palatul Copiilor Bacău și voluntari ai Asociației Vernal au provocat elevii să realizeze afișe, postere, filme, prezentări ce utilizează metode moderne de comunicare electronică având ca subiect complexul ecosistem al pădurii, importanța acestui ecosistem cât și beneficiile pe care le aduce pădurea omenirii.

Liceul Tehnologic ”Grigore Antipa” – catedra de industrie alimentară implică elevii în utilizarea de produse ale pădurii pentru realizarea de produse alimentare, pe care le oferă spre degustare cu această ocazie. Unele produse sunt realizate chiar în forme de viață ce pot fi întâlnite în pădure.

Au răspuns provocării atât elevi din județul Bacău cât și din județe ca Alba, Bihor, Tulcea.

Mâine de la ora 10, în sala de teatru de la Palatul Copiilor Bacău va putea fi admirată expoziția de afișe, cea culinară (unde dulciurile vor face deliciul copiilor) și vor fi prezentate lucrările audio-vizuale realizate de elevi. Lucrările vor fi evaluate de un juriu competent ce va fi compus din reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău, Agenției de Mediu Bacău și profesori de specialitate.

Premiile pentru cei mai inspirați competitori vor fi asigurate de Direcția Silvică Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *