Reluarea apei se amână. Abia vineri dimineață se va relua umplerea conductei de aducțiune.

„Avand in vedere faptul ca ulterior demararii procedurii de umplere a conductei de aductiune, expertul tehnic a constatat ca este obligatorie suplimentarea masurilor de stabilizare a conductei in zona schimbarii de directie (cotului de 45°), prin realizarea unui masiv de ancoraj, am sistat umplerea aductiunii pana la finalizarea acestuia. Precizam ca implementarea acestor masuri suplimentare, conforme cu dispozitiile expertului, se vor finaliza astazi, orele 16:00.

Maine, 4 februarie, incepand cu orele 04:00 (dimineata), vom relua umplerea conductei de aductiune.

Reluarea furnizarii apei potabile, la parametri normali de debit si presiune, catre utilizatori, se va face treptat, pe masura umplerii retelei de distributie si functie de consum, incepand cu dimineata zilei de sambata, 5 februarie.

Subliniem ca toate aceste masuri suplimentare luate de operator, sunt necesare pentru umplerea in conditii de siguranta a aductiunii si evitarea oricaror altor riscuri.” se arată într-un comunicat al Companiei Regionale de Apă Bacău.

Sursa: Facebook / Dorin Chirilescu

După cum ştiţi, până la revenirea situaţiei, în mod normal programul de furnizare este, sau ar trebui să fie de două ore dimineaţa (06:00-08:00) şi două ore seara (18:00-20:00). Din păcate pentru băcăuani acesta a fost doar pe hârtie, mai puţin în practică.

La aflarea veștii că locuitorii municipiului Bacău mai au de asteptat până să primească apă la robinete, primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu a transmis:

„CRAB (Compania Regională de Apă Bacău S.A.) a ratat soluția tehnică pentru remedierea avariei, a decis să oprească umplerea țevii și continuă să improvizeze. Am fost informat de directorul CRAB, Nina Chiper, că va reumple aducțiunea începând de vineri dimineață și abia sâmbătă am putea avea apă cu debit normal la robinete. Încă de marti, 1 februarie, colegul meu Gabriel Cojocaru, doctor inginer in inginerie civilă, a explicat soluția tehnică cu masivul de ancorare, aceasta fiind o banalitate tehnică nicidecum ceva excepțional.

La ora 15h30, imediat cum am primit înștiințarea, am convocat Comitetul local pentru situații de urgență pentru a continua măsurile de sprijinire a populației cu apă potabilă și menajeră pentru mâine. Ședinta s-a finalizat și am dispus măsuri de suplimentare de achiziție de apă potabilă, suplimentarea cisternelor pentru distribuire de apă menajeră și a personalului deservent.
Vineri dimineață vom avea operaționale 48 puncte stradale de distribuire de apă menajeră, 24 puncte de distribuire în școli și 11 locații pentru apă potabilă.

Fac tot ce ține de mine pentru ca băcăuanii să treacă cât mai ușor peste aceste zile. Știu cât de greu este pentru fiecare dintre noi, ne-am săturat cu toții să cărăm apă cu bidoanele.
Tot personalul din Primăria Bacău și instituțiile din subordine, Poliția Locală, Direcția de asistență Socială și Serviciul Municipal de Utilități Publice, sunt mobilizate complet.

La CRAB sunt probleme grave și nu voi lăsa lucrurile așa! Modul în care s-a acționat ne arată că cei de la CRAB sunt depășiți tehnic.
Cred că se impun DEMISII de onoare urgente. Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a ne asigura că în aceste companii lucrează profesioniști veritabili și nu oameni care au ajuns aici doar pentru că au fost susținuți politic de un partid sau altul.

Le cer și celor de la Asociația de dezvoltare intercomunitară Bacău, condusă de Valentin Ivancea, să se ”trezească”. ADIB trebuia să monitorizeze calitatea serviciilor și până acum nu a scos un cuvânt!

Continuăm să sprijinim populația, iar celor care în aceste zile au greșit sau au acționat greșit, le transmit că lucrurile nu se opresc aici. Nu voi mai accepta niciodată ca o mână de incompetenți să-și bată joc de un oraș întreg.Iar primul pas ar fi să plătească chiar ei cheltuielile pe care le face Primăria cu achiziția apei potabile.

Sunt sigur că băcăuanii vor susține această idee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *