Mii de șoferi vor trebui să plătească sute de lei în plus pentru a putea circula cu mașina pe străzile din România. Legea intră în vigoare peste două săptămâni

CNAIR anunță că o anumită categorie de șoferi români va fi nevoită să achite noi taxe pentru a mai putea circula pe drumurile publice.

În această categorie sunt deținătorii de vehicule istorice. Începând cu 16 octombrie, aceștia au obligația de a plăti tariful de utilizare și tariful de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Toate acestea sunt prevăzute în legea nr.226/2023 care se referă la aplicarea unor tarife rutiere pe rețeaua de drumuri naționale din România, unde vehiculele istorice au obligația să plătească roviniete și tariful de trecere în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr.15/2002, aprobată cu modificări și completări prin legea nr.424/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Până pe 16 octombrie se prelucrează datele privind vehiculele istorice înscrise în sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control al rovinietei cu vehicule exceptate în vederea eliminării din aceasta.

Se precizează că utilizatorii acestor vehivule istorice se obligă să plătească tariful de utilizare și tariful de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Sursa Antena3.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *