Ministerul de Finanțe pune în vânzare titluri de stat Tezaur începând de astăzi. Ce dobânzi oferă statul

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, românii pot investi, începând de astăzi, în titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,25% și respectiv 7,25%.

Se specifică faptul că titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Astfel, fiecare emisiune de titluri de stat vine cu mai multe opțiuni, adaptate nevoilor și preferințelor fiecăruia, au scadențe diferite și modalități multiple de subscriere.

Nu se vor impozita veniturile, titlurile adresându-se tuturor categoriilor sociale și pot fi accesate din orice colț al țării, atât online, cât și fizic.

De asemenea, orice român care își dorește ca economiile lui să-i aducă venituri suplimentare, fără să se expună riscurilor, poate să apeleze la „Tezaur„.

Aceste titluri de stat pot fi cumpărate online între 17 octombrie și 9 noiembrie 2023 de către persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.

Aceste titluri pot fi achiziționate în mediul urban până pe 9 noiembrie 2023, iar în mediu rural până pe 8 noiembrie 2023, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute de la început în prospectul de emisiune.

Astfel, aceste titluri de stat sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans, în așa fel încât un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

De asemenea, investitorii pot anula subscrierile deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunere de cereri.

Pentru a accesa titlurile de stat din programul Tezaur trebuie să fi împlinit deja vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute din investirea în acestea sunt neimpozabile.

Așadar, fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Sursa digi24.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *