A cincea roată de la căruță

Bălăngănindu-se între batistuța colorată a europarlamentarului Rareș Bogdan, pe post de urmaș al lui Brătianu dar adorator al pesedistului Dâncu, și discursul bâlbâit și bolovănos al generalului Ciucă, liberalii au ajuns a cincea roată la căruța PSD.

Pofticios la cărnița de pe ciolanul puterii, PNL nu-și dă seama că a devenit, sub conducerea impusă de președintele Iohannis, aproape penibil. Dacă nu se vor aranja buletinele de vot la numărători din doi în doi ale oamenilor sistemului, cel mai probabil că liberalii vor ocupa un rușinos loc al treilea la toate alegerile de anul viitor. Inclusiv cele locale. Dar, fiindcă scenariul pare bine pus la punct, la fel de probabil, pentru interesul național și securitatea României, PNL va fi partener al PSD și în următoarea guvernare. De data asta nu doar ca a cincea roată de la căruță ci, mai rău, pe post de vărul mai prostuț de la țară, pe care-l pui să stea la nuntă undeva în colț, să nu te facă de râs. Dar pe care nu-l poți ignora căci, na, te-a ajutat la făcut chirpici pentru cârpirea șandramalei.

În Bacău, liberalii n-au câștigat niciodată, nimic. Se amăgesc dacă mai cred că perioada administrației Stavarache li se datorează. Atunci a fost pe persoană fizică. La fel cum PSD se poate împăuna pentru perioada Sechelariu dar, la fel, și atunci tot pe persoană fizică a fost. Cel mai probabil, dacă nu cumva cad la pace cu Stanciu-Viziteu pentru ca acesta să părăsească USR și să treacă la PNL, așa cum se tot zvonește prin târg, liberalii vor merge cu viceprimarul Miroșeanu pe post de fată mare într-ale administrației. După toate calculele și probabilitățile, vor reuși performanța unui loc patru, dacă nu cumva chiar cinci. Și asta pentru că nu poți fi și-n opoziție și la putere, și pe jos și-n trăsură. N-o fi băcăuanul vreo sclipire într-ale politicii dar nici așa fraier nu mai este. Adică s-a cam tot fraierit de ceva vreme și nu cred că mai înghite gogoșele, fie ele și liberale. Plus că Miroșeanu, oricât s-ar screme, pe lângă faptul că are carisma politică a unui cactus, e și cu mâinile legate. Nu-l poate ataca pe Stanciu-Viziteu, căci a fost viceprimar în admnistrația acestuia, nu poate înjura spre PSD pentru că sunt aliați la guvernare. Și-n afară de asta, dacă europarlamentarul Benea se încruntă pe sub ochelari, între două cafele și-un pedalat prin pădurea de la Valea Budului, Miroșeanu se scapă-n pantaloni. Dealtfel, liberalii sunt atât de viteji încât nici pe la colțuri nu-l mai vorbesc de rău pe jupânelul județului.

LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *