Constantin I. Năstase, cel mai vârsnic general al Armatei Române și din lume a murit la 108 ani

Primăria orașului Mioveni anunță cu durere în suflet că a murit cel mai vârstnic general al Armatei Române și din lume, pe numele lui Constantin I. Năstase, la venerabilă vârstă de 108 ani.

Acest General de Brigadă în Retragere, profesorul Constantin I. Năstase rămâne în amintirea noastră ca un simbol al timpurilor și al rezistenței umane în fața provocărilor secolului al XX-lea.

Acesta a avut o viață impresionantă, de poveste, fiind un adevărat erou al celui de-al Doilea Război Mondial, luptând în războiul estic în perioada 1941-1944.

Generalul a participat la evenimente istorice, cum ar fi Bătălia pentru Odesa și încercuirea de la Cotul Donului.

De asemenea, acesta a avut o forță interioară impresionantă, luptând în condiții extreme, având o determinare de neclintit.

Se mai cunoaște faptul că acesta a fost avansat în gradul de General-Maior (cu două stele) în anul 2022 și astfel, devenind cel mai în vârstă general al Armatei Române, dar și din lume.

Pentru această onoare, a avut loc o ceremonie specială în orașul Mioveni.

Toate acestea se datorează faptului că Generalul Constantin I. Năstate și-a dedicat viața educației, după încheierea războiului.

Generalul Năstase a absolvit Facultatea de Matematică și Fizică a Universității București și a devenit profesor de matematică și fizică.

Acesta a format mulți elevi, împărtășindu-le din cunoștințele și experiența sa de viață, iar cea mai importantă realizare a sa este înființarea Muzeului Cula Racovița.

Primăria Mioveni îi poartă un respect deosebit Generalului Năstase pentru că a adus o contribuție semnificativă în promovarea culturii și istoriei locale.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa Mediafax

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *