Abonamentul Facebook și Instagram este de 69,99 lei în România. META a trimis primele notificări privind abonamentele fără reclame și date colectate

META a început să trimită notificări utilizatorilor din UE, inclusiv în România, cu privire la plata abonamentelor pentru Facebook și Instagram, atât fără date colectate cât și fără reclame.

Acest mesaj de la META intră în aplicație și este formulat astfel: „Ca parte a modificării legislației în regiunea ta, de acum poți alege să continui să folosești gratuit produsele META, permițându-ne să folosim informațiile tale pentru reclame. Ca alternativă, poți să te abonezi pentru a folosi fără reclame.”

La pasul următor, suntem întrebați dacă dorim să ne abonăm pentru a folosi un feed fără reclame și fără ca datele noastre să fie colectate sau doar să avem în continuare publicitate,

Astfel, prețul pentru un abonament în România este de 69,99 de lei/lună atât pentru Facebook cât și pentru Instagram.

Uniunea Europeană a impus restricții META, compania mamă a Facebook și Instagram cu privire la utilizarea datelor personale și, conform Regulamentului General privind Protecția datelor (GDPR) al UE, aceasta trebuie să aibă consimțământul utilizatorilor înainte de a utiliza informațiile lor personale în scopuri publicitare.

Sursa Mediafax

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *