Bacăul, oraș de vis!

În decursul anilor, orașul Bacău a ținut prima pagină a tabloidelor naționale cu tot felul de proiecte bizare.

În anul 2018, în timpul administrației Necula, o mochetă verde s-a asternut în zona pieții centrale pe post de gazon. Cozmin Necula a dres repede situația afirmând pe pagina personală că ,,acea mochetă a fost doar un experiment eșuat a compartimentului de Spații Verzi. În ultimele 24 de ore, subiectul amplasării de gazon artificial pe câteva zeci de metri pătrați într-o zonă intens circulată la Piața Centrală a stârnit, pe bună dreptate, polemici aprinse. Experimentul imaginat de cei din Direcția Spații Verzi va rămâne doar un experiment. În Bacău, cât timp voi fi primar, spațiul verde nu va fi invadat/înlocuit de mochete, carpete, covoare fermecate de iarbă etc. Gazonul sintetic își are utilitatea sa, dar nu pe post de înlocuitor de iarbă” .

Foto: Ziarul de Bacău

Parada proiectelor făcute fără cap continuă și în administrația Viziteu. Foarte multe proiecte SF, și aici nu ne referim la stadiul de SF, ci la proiecte fantasmagonice. Trenuri metropolitane, parcări plutitoare, etc.

Modernizarea orașului

Un proiect îndrăzneț pus în aplicare de edil, a 8-a minune a orașului, numită sugestiv PISTĂ DE BICICLETE prinde contur. Doar că aceste trasee pentru biciclete, vin la pachet cu aberații numite modernizări.

În ziarul Adevărul.ro găsim un material în care Bacăul ajunge din nou subiect de glume.

Pe lângă stațiile de autobuz inteligente, semafoare inteligente, bănci inteligente și multe alte obiecte stradale inteligente, găsim și clasicele bănci din diferite zone ale orașului instalate cu spatele la stradă.

Foto: Adevărul.ro

Avem piste moderne fără asfalt

În multe zone din oraș putem observa pistele de debiciclete frumos colorate dar asfaltul străzii este găurit, crăpat sau denivelat. Cel mai bun exeplu fiind zona RMB, unde de ani de zile o cocoașă în asfalt te face ca șofer sa-ti clăntăne dinții când treci cu mașina.

Nici iluminatul stradal nu stă prea bine. Zeci de reclamații curg la dispeceratul care se ocupă de acest segment. Neputincioși, reprezentanții firmei care se ocupă, ridică din umeri afirmând că: ,, SOFTUL ESTE VINOVAT”

Problemele de execuție sunt nenumărate însă avem o întrebare, acum la final.

Avem telefoane, tablete și televizoare inteligente, mai nou și bănci inteligente, semafoare inteligente, mobilier stradal inteligent și un primar smart și noi rămânem singurii proști?

Așteptăm cu sufletul la gură următoarea minune a Bacăului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *