Schnitzel austriac și șenghen românesc

Putea fi altfel? Doar dacă Ciolacu ar fi fost un fel de Iuliu Maniu. Pe vremuri, marele om politic transilvănean vorbea în parlamentul de la Viena în limba română, fiind privit cu respect și ascultat cu atenție de politicienii Imperiului Habsburgic. De altfel, își terminase studiile la Viena și Budapesta, vorbea mai multe limbi străine, și vorbea apăsat despre drepturile românilor din Transilvania chiar și la curtea împăratului.

În vremurile noastre, cu toate că România se află în cea mai prolifică perioadă din istoria ei, punând în balanță toate epocile, Ciolacu-i un șmecheraș de pe la Buzău, cu un trecut incert, care bâlbâie greu în limba română și dă din mâini în engleză, franceză sau germană. Iar dacă Maniu este erou pe bune, fiind omorât de regimul comunist în închisoarea de la Sighet, Ciolacu a vrut să fie erou de carton al revoluției din decembrie 1989, având marele merit că a pus niște sare pe covrigi, în centrul orașului în care s-a născut. E drept, nici austriecii nu mai sunt ce au fost, ceea ce demonstrează că, oricât ar crește nivelul tehnologic, nivelul inteligenței și viziunii politice scade constant.  Iată, nu doar în România.

Așadar, după ce ne-au dat peste nas, absolut pe nedrept, în privința Schengen  iar ai noștri au adoptat poziția ghiocel pentru că, na, atâta îi duce capul, într-un final, la presiuni venite de prin alte părți, Austria ne-a aruncat o ciosvârtă dintr-un șnițel: Schengen aerian și maritim. Care înseamnă, în viața economică reală, aproape nimic. Or mai vedea ei după aia, dacă ne comportăm frumos și sugem din ciorsvârtă.

Evident, ale noastre cozi de topor s-au și apucat de supt. Cică-i mare victorie, ne explică, triumfalist, în organul on-line care-i laudă toate răhățișurile postate pe Facebook, europarlamentarul Benea. Tăietor de frunză la câini la Bruxelles, manipulator de duzină, dar cu mult succes printre fraieri, Benea s-a transformat în avatarul lui Ciolacu. După ce a fost, rând pe rând, avatarul lui Geoană, Ponta sau Dragnea. Trădător de profesie, europarlamentarul înceracă să ne vâre pe gât ideea cum că-i bine, că-i o mare victorie a guvernului, că inclusiv el, din băncile parlamentului european, sub care își lipește mucii de plictiseală, a contribuit la acest succes teribil. Sclăveții din partid aplaudă, comentacii comentează, liberalii privesc precum curca-n lemne și cu toții ne îndreptăm spre înaltele culmi ale progresului, în vreme ce transportatorii și exportatorii români pierd milioane de euro zilnic, la cozile din vămi. Adică exact cei care aduc bani la buget, din taxele și suprataxele impuse de guvernarea PSD-PNL ca să plătească toți specialii, toate neamurile și amantele angajate  s-o bată-n cap la stat.

S-avem belșug în Anul Nou!

LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *