TikTok, interzis complet angajaților de la stat?

Ministrul Digitalizării: ,,Să nu îşi instaleze aplicația,,

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a vorbit despre TikTok. Potrivit ministrului, angajații statului ar trebui să evite instalarea acestei aplicații și să se dedice, în timpul programului, muncii pentru care sunt plătiți de stat.

Potrivit lui Bogdan Ivan, ar fi oportun ca funcționarii statului să evite instalarea aplicației TikTok pe dispozitivele lor de lucru. Aceasta rămâne însă o recomandare și nu o măsură obligatorie, în prezent, a precizat acesta.

În timpul unei emisiuni televizate, ministrul a fost chestionat cu privire la o posibilă interdicție a aplicației TikTok pe dispozitivele utilizate de funcționarii din sectorul public.

Ivan a menționat că, din punctul său de vedere, funcționarii care lucrează pentru stat ar trebui să se concentreze pe munca lor în timpul programului de lucru. El le recomandă să se abțină de la instalarea aplicației TikTok pe dispozitivele personale.

Ministrul a subliniat că a făcut această recomandare colegilor săi, având în vedere recomandările Consiliului pentru Securitate Cibernetică.

Ivan a adăugat că oamenii sunt liberi să facă ce vor. Totuși, în ceea ce privește funcționarii statului și dispozitivele pe care lucrează, ar fi bine să evite instalarea acestei aplicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *