Măsuri de ordine la pelerinajul la „Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului” de la Biserica „Sfântul Gheorghe”

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura, în perioada 9 – 12 mai 2024, măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor religioase de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din municipiul Bacău, ocazionate de sărbătorirea „Zilelor Parohiei Sfântul Gheorghe”.

Începând de astăzi, 9 mai, de la ora 16.30, a fost adusă „Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului” de la Mănăstirea Giurgeni, pentru credincioșii care doresc să vină în pelerinaj și va rămâne la Biserica „Sfântul Gheorghe” Bacău până duminică, 12 mai, ora 14.00.

Conform programului transmis de organizator, Icoana Maicii Domnului va fi expusă spre închinare în spațiul delimitat de întrarea în biserică și capelă, zilnic, până la ora 20:00, cu excepția zilei de duminică, când de la ora 14:00 este programată transportarea icoanei la Mănăstirea Giurgeni.

Jandarmii care vor constitui dispozitivele de ordine publică vor acționa în zonele de deplasare ale pelerinilor, în curtea și în zonele din apropierea lăcașului de cult, pentru protecția participanților și prevenirea faptelor de natură infracţională și contravențională, precum și pentru fluidizarea traficului, în vederea evitării aglomerărilor de persoane și blocarea căilor de comunicație rutiere.

Pentru ca aceste manifestări religioase să se desfășoare în cele mai bune condiții, vă facem următoarele recomandări:

  • respectați indicaţiile forţelor de ordine și manifestați înțelegere față de măsurile luate;
  • adoptați un comportament civilizat faţă de ceilalţi participanţi;
  • supravegheați în permanență bagajele şi bunurile personale, iar dacă sunteți însoțiți de copii, asigurați-vă că aceștia nu se deplasează în afara câmpului dumneavoastră vizual.

Pentru orice situație cu care vă confruntați, solicitați cu încredere sprijinul jandarmilor aflați în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *