A fost adoptată Ordonanța de Urgență pentru ridesharing

Saptamana trecuta sute de taximetristi au protestat din nou, impotriva platformelor Bolt, Clever si Uber. Cu toate acestea, Guvernul a adoptat Ordontanta de Urgenta care reglementeaza activitatile de pe platformele de ridesharing.

Viorica Dancila – Premierul Romaniei: „Adoptam proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane prin intermediul unor aplicatii digitale, un proiect pe care l-am discutat saptamana trecuta in prima lectura. Vom stabili o formula care sa asigure transportul pasagerilor in conditii de siguranta, care sa incurajeze concurenta, astfel incat cetatenii sa poata opta pentru serivcii de cat mai buna calitate.”

Razvan Cuc – Ministrul Transporturilor: ”S-au obtinut toate avizele in timp record pentru un proiect de asemenea anvergura. Azi (25 iunie) am obtinut si avizul CES-ului iar acest lucru ne-a permis sa-l ridicam pe ordinea de zi.” ”Ordonanta de Urgenta are in vedere definirea activitatilor de transport alternativ, a modului de efectuare a acestuia si a tuturor actorilor implicati, modalitatea de reglementare a platformelor digitale si a tuturor operatorilor de transport alternativ, modalitatea de fiscalizare a veniturilor obtinute in urma acestor activitati, atat de conducatorii auto cat si de operatori, cat si stabilirea obligatiilor ce trebuie stabilite de platforme sau de conducatorii auto.”

Taximetristii au explicat in timpul protestelor ca ei au un tarif fix, iar cei de pe platformele de ridesharing au tarife variabile.

”Este vorba de un pret alternativ. Piata va stabili pretul”, spune insa Cuc. Acesta a mai explicat ca, daca nu sunt de acord cu pretul firmelor de ridesharing, clientii au posibilitatea de a alege sa calatoreasca sau nu cu acestea, iar acest lucru va influenta intr-un fel sau altfel pretul.
”Acum concurenta este libera. Romanii vor decide cu cine vor sa mearga in Bucuresti si nu numai. (…) Nu mai exista niciun fel de discriminari, a concluzionat Razvan Cuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *