A încetat din viață actorul Sean Connery

Marele actor britanic cunoscut mai ales pentru rolurile sale din seria James Bond, Sir Sean Connery a murit sâmbătă, la vârsta de 90 de ani, au anunțat apropiații actorului în urmă cu câteva momente.

Potrivit BBC, actorul britanic de origine scoțiană a murit în somn, noaptea trecută, pe când se afla în Bahamas.

S-a născut la 25 august 1930, la Fountainbridge, Edinburgh, Scoția.

Sean Connery a fost, de asemenea, cunoscut pentru puternicul și inconfundabilul său accent scoțian, precum și pentru înfățișarea sa prezentabilă. În 1989 a fost proclamat „cel mai atrăgător bărbat în viață” de către revista „People”, iar în 1999, la 69 de ani, a fost ales în cadrul unui sondaj de opinie „Cel mai sexy bărbat al secolului”. Connery a fost cunoscut și ca un militant activ pentru independența Scoției.

A fost descoperit de Harry Saltzman după ce mulți posibili candidați pentru Bond au fost eliminați, printre care celebrii Roger Moore, David Niven, Cary Grant, și mulți alții. Ian Fleming, creatorul lui James Bond, îi aduce un omagiu lui Connery în nuvela sa din 1963, On Her Majesty’s Secret Service, spunând că numele de familie al agentului 007 este scoțian la origine. Ironic, Fleming a relatat că la casting nu l-a plăcut pe masivul scoțian, afirmând că acesta era prea „brut”, dar, cu anumite îndrumări din partea regizorului Terence Young, Connery a câștigat în fața lui Fleming. Young este cel care a ajutat la netezirea „asperităților” lui Connery, și, în același timp, cel care i-a folosit statura impozantă, dar plină de grația unei feline, în timpul secvențelor pline de acțiune.

Alte filme celebre în care a apărut Sean Connery au fost: The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade and The Rock.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *