A încetat din viață interpretul de muzică lăutărească NELU PLOIEȘTEANU

Cunoscutul interpret de muzică lăutărească a murit azi-noapte. Nelu Ploieșteanu era infectat cu noul coronavirus fiind internat la Spitalul Floreasca în stare gravă, la terapie intensivă de la jumătatea lunii martie, unde era intubat.

„Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!”. Anunțul a fost făcut pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. A muncit chiar de la 18 ani, când a început să cânte în satul natal și când i-a murit tatăl. Cu timpul a învățat să cânte la pian și la acordeon.

În 1979 pleacă pentru prima oară într-un turneu în afară, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda). Au urmat după aceea alte turnee în Italia, Spania și Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte șase luni rămânea în țară. Ultima plecare a fost în 1996 în Germania.

După 1990 a reușit să lanseze 18 albume. Nici nu-și mai amintea câte spectacole și turnee a avut.

A cântat între 1990 și 1998 la „Șarpele roșu” și la restaurantul „Perla” , la cel din urmă continuând să cânte până în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *