A murit actorul Ion Dichiseanu. Avea 87 de ani

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul Floreasca. Actorul avea 87 de ani și de mai multe luni era internat în urma unei pneumonii. 

Ion Dichiseanu a ajuns în spital după o infecție cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală, spunea Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor, citata de gândul.ro

Ion Dichiseanu s-a născut la 20 octombrie 1933, la Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie în 1959 și a avut o îndelungată activitate la Teatrul Nottara şi în cinematografie. A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Ion Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal. Totodată, în anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Întreaga carieră a consacrat-o publicului, iar cortinele nu pot cădea înainte ca Maestrul Ion Dichiseanu să primească ultimele aplauze!

Trupul neînsuflețit al Marelui Actor a fost deăus vineri, în jurul orei 13.00, în foaierul Teatrului Nottara din București, pe scena căruia a activat patru decenii. Sâmbătă, 22 mai, de la ora 10.00, cortegiul va pleca spre Cimitirul Bellu, iar slujba de înhumare va începe la Capela Mare la ora 12.00.

Toți cei care doresc, apropiații, publicul, vor putea, astfel, să-i aducă Maestrului un ultim omagiu!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: