A murit actorul Ştefan Sileanu. Avea 80 de ani

Actorul Ştefan Sileanu, în vârstă de 80 de ani, a murit în urma unui infarct sâmbătă dimineaţă. Cunoscut în film pentru rolul lui Vlad Ţepeş, va fi incinerat luni. „A fost dorinţa tatălui meu să fie incinerat”, a declarat, pentru „Adevărul”, fiica sa, Ana Sileanu.

Teatrul Nottara a pierdut, astăzi, un artist de o mare sensibilitate, una dintre cele mai romantice voci ale teatrului românesc, un suflet ales. Un actor-pictor, care vorbea puțin și asculta mult. Ștefan Sileanu a încetat din viață la vârsta de 80 de ani.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, în 1965. A jucat, la început, la Teatrul Național din Târgu Mureș. Din 1976, numele său a fost legat de Teatrul Nottara, unde l-am regăsit, de-a lungul timpului, pe afisele unor spectacole importante: ,,Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” de Horia Lovinescu, ,,Zodia turnătorului” de Jean-Claude Carriere, ,,Război și pace”, după Lev Tolstoi sau ,,Pădurea” de Alexander Ostrovski. În memoria cinefililor, rămâne cu rolul titular din filmul istoric ,,Vlad Țepeș”, în regia lui Doru Năstase.

Ștefan Sileanu a urmat doi ani cursurile Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, pictura fiind pasiunea care l-a acompaniat permanent. A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Gândurile noastre se îndreaptă, acum, către familia îndoliată.

Dumnezeu să îl odihnească! se arata intr-o postare pe pagina de facebook a Teatrului Nottara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *