Accident feroviar între Ploiești și Brazi

UPDATE ORA 17:15 Astăzi, 18 decembrie 2019, în jurul orei 15:45, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj, trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat.

În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj.

Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.

Din primele informații, în urma impactului au fost rănite 5 persoane, dintre care 3 pasageri, mecanicul de locomotivă și șeful de tren. Numărul persoanelor afectate este variabil în funcție de evaluările personalului medical aflat la fața locului.

Traficul este întreurpt pe distanța Ploiești Sud – Ploiești Triaj și se circulă pe rută deviată.

Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluați către destinație din stație cu trenul Regio 3008.

Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute.

Organele de cercetare aflate la fața locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest accident şi îi asigură că toate măsurile întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

Știre inițială: In aceasta după amiaza s-a produs un accident feroviar între Ploieşti şi Brazi. Două trenuri s-au ciocnit frontal. Evenimentul s-a soldat cu cel puțin cinci persoane rănite.

ISU Prahova a mobilizat 2 mașini de descarcerăre, 2 autospeciale de stingere, 4 ambulanțe Smurd, una de terapie intensiva mobilă și una de transport personal și victime multiple. Un elicopter SMURD a ajuns la fața locului.

Este vorba de un tren de persoane și un altul de marfă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *