Acţiune a poliţiştilor de la economic în Bacău pe linia respectării drepturilor de autor şi de proprietate industrială.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au întocmit 3 dosare penale și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproximativ 4.420 de lei, în urma unei acțiuni pe linia respectării drepturilor de autor şi de proprietate industrială.

La data de 05 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au acționat pe raza municipiului, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul drepturilor de autor şi de proprietate industrială.

Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost verificate 35 de unităţi economice şi au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 27.500 de lei.

Poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 581 de lei şi articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, purtând însemnele de identificare ale unor branduri de renume în valoare de 4.420 de lei.

Totodată, au fost întocmite 3 dosare penale reprezentanților unor firme, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998, constând în punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *