Acţiune a poliţiştilor de la economic în Slănic Moldova. Au fost vizați operatorii din domeniul HoReCa

La data de 12 iunie,  pe raza staţiunii Slănic Moldova, poliţiştii de la economic, împreună cu reprezentanţii  D.S.V.S.A. Bacău, au efectuat controale la 15 operatori economici din domeniul HoReCa. Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.500 de lei şi a fost confiscată suma de 1.250 de lei, în numerar.

Exemplu: :
Cu ocazia verificărilor efectuate la un operator economic din localitatea Slănic Moldova, unitate ce are ca obiect de activitate restaurant, cu privire la modul de înregistrare a sumelor încasate din activitatea societăţii, a rezultat că, entitatea în cauză nu a evidenţiat în casa fiscală de marcat toate sumele provenite din vânzări, respectiv suma de 998 lei nu era fiscalizată.

Faţă de societatea în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor OUG 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi s-a dispus măsura confiscării sumei de 998 lei nefiscalizată. Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

Foto: Arhivă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *