Acțiune caritabilă, desfășurată de elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri”

Dorința de a aduce bucurie i-a îndemnat să răspundă afirmativ invitației Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, de a fi parteneri în cadrul Proiectului caritabil „Vrei să fii bun, de Crăciun?”. Demersul a fost conceput cu multă grijă, astfel încât totul să fie simplu de pus în practică, chiar și în aceste condiții speciale.

Elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” au fost primitorii a 80 de scrisori, alcătuite cu modestie și încredere de către copii din satele Bibirești (comuna Ungureni) și Mâlosu (comuna Lipova). Aceștia s-au adresat Moșului, rugându-l să le aducă în dar lucruri de care aveau mare nevoie.

Cu generozitate, elevii colegiului și-au implicat familiile și prietenii, oferind daruri minunate celor care au îndrăznit să creadă în puterea iubirii. Darurile au fost colectate la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parcul Cancicov, de acolo ele ajungând la cele două biserici parohiale din Bibirești și Mâlosu.

„Bucurie și recunoștință am simțit noi, profesorii coordonatori de la Catedra de religie, atunci când am văzut cu câtă spontaneitate și responsabilitate a fost dusă la îndeplinire misiunea pe care toți ne-am asumat-o. Dragii noștri elevi, sunteți minunați și vă felicităm, invitându-vă să vedeți roadele bunățății și grijii de care ați dat dovadă. Sărbători binecuvântate să aveți și daruri sufletești de la Bunul Dumnezeu!” au transmis cei implicati in acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *