Acțiunea „TRUCK & BUS”. Șoferii în vizorul poliției

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau ale mărfurilor sunt oprite pentru control, în această săptămână, de către poliţiştii rutieri, pe drumurile publice din județ. Activităţile se desfășoară simultan în toate statele membre ale U.E.

În perioada 12-18 octombrie, polițiștii rutieri din Bacău desfășoară acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Forțelor Europene ale Poliției Rutiere (ROADPOL) și este coordonată la nivel național, de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În aceste zile, controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

De asemenea, polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

În acest context, jurnaliștii acreditați pe lângă Inspectoratul de Poliție Județean Bacău sunt invitați mâine, 15 octombrie, începând cu ora 14.30, să participe la activitățile de control ale mijloacelor de transport persoane și transport marfă, defășurate în cadrul acțiunii TRUCK & BUS.

Punct de întâlnire: Şoseaua DN 2 (ieşirea din municipiul Bacău, spre localitatea Nicolae Bălcescu).Vă rugăm să aveți în vedere respectarea prevederilor legale în vigoare pentru prevenirea raspandirii virusului Sars-Cov2.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *