Acțiuni ale polițiștilor locali pe linie de siguranță rutieră

Acțiuni ale polițiștilor locali pe linie de siguranță rutieră

Polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră și Permise de Liberă Trecere au desfășurat în perioada 16-28 ianuarie a. c., acțiuni punctuale pe linia depistării și luării măsurilor legale în ceea ce privește oprirea și staționarea neregulamentară autovehiculelor ori pătrunderea acestora în zone cu accesul interzis.

Aceste acțiuni vin ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni, dar și în urma constatărilor efectuate de polițiștii locali în teren, pe raza municipiului Bacău.

Astfel, în perioada mai sus menționată au fost verificate un număr de 107 autovehicule, aplicate un număr de 66 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.800 lei și 119 puncte de penalizare la permisul auto, în conformitate cu O.U.G nr. 195/2002. De asemenea, au mai fost verificați 10 operatori de transport și aplicate alte 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.330 lei, conducătorilor auto care nu au respectat prevederile H.C. L. nr. 295/2021.

Pentru alți 45 proprietari ai autovehiculelor oprite în zona de acțiune a indicatoarelor „Oprire/Staționare interzisă” polițiștii locali au solicitat prin somații comunicarea datelor de identitate ale conducătorilor auto, în vederea luări măsurilor prevăzute de legislația în vigoare.

Aceste acțiuni au caracter permanent și se derulează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră municipiului Bacău, precum și pentru descurajarea conducătorilor auto care aleg să oprească sau să parcheze neregulamentar din comoditate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *