Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19, în județul Bacău

La nivelul judeţului Bacău, structurile teritoriale ale M.A.I. au intensificat activităţile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 210 efective de poliție, jandarmerie, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, poliție locală, precum și reprezentanți ai altor autorități publice locale au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 144 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 800 de persoane și au fost verificate 472 de mijloace de transport.

Echipele de control au depistat 85 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020.

Recomandăm cetăţenilor să poarte masca de protecţie în mijloace de transport, în magazine şi celelalte spaţii unde este obligatoriu.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni, ci dorim ca cetăţenii să conştientizeze faptul că, sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *