Actorul Vladimir Găitan s-a stins din viață la vârsta 73 de ani

Actorul Vladimir Găitan a decedat marți în urma unei lungi suferințe provocate de un cancer limfatic. În vârstă de 73 de ani, acesta a jucat în peste 100 de filme și piese de teatru.

Vestea morții a fost dată de actorul Vlad Rădescu, într-o postare pe Facebook.

Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu! a scris Vlad Rădescu în postarea de pe Facebook.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (promoția 1970). În timpul studenției, este ales de Lucian Pintilie pentru rolul din Reconstituirea. Director al Teatrului Nottara și al Teatrului de Comedie.

A debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a realizat roluri memorabile în piese ca ”Mutter Courage” de Bertholt Brecht (1972), ”Trei surori” de A.P. Cehov (1975), ”12 oameni furioși” de Reginald Rose (1977), ”Cinema” de Jean Anouilh (1979), ”Pierrot” de Moliere (1980), ”Turnul de fildeș” de Viktor Rozov (1981), potrivit radioromâniacultural.ro.

Actorul Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *