Aproape 5.000 de elevi băcăuani învață în sistem online

Direcția de Sănătate Publică Bacău ne informează că atunci când un elev dintr-o clasă este depistat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, colegii din aceeași clasă nu sunt testați, iar cursurile clasei se suspendă și se trece în online.

La nivelul județului Bacău, 191 de clase cu 4.892 de elevi din 70  de unități de învățământ, desfașoară cursurile în sistem online, dat fiind faptul că sunt 218 de elevi și 65 de angajați confirmați pozitiv SARS COV 2.

Când apare un caz pozitiv într-o clasă din învățământul preșcolar pânăpână la clasa a șasea, elevii din clasa respectivă vor continua cursurule în sistem online pentru 14 zile. Totuși, în a opta zi, elevii pot fi testați. În situația în care părinții refuză testarea în ziua a opta,  se prelungeșste învățământul online până în ziua a 14-a.

Ministrul educației emite prezenta instrucțiune:
 

ART. 1 (1) Pentru punerea in aplicare a prevederilor art. 6 din Ordinul nr. 5.338/1.082/2021,  in cazul in care in unitatea de invatamant exista cabinet medical scolar, in vederea reluarii cursurilor cu prezenta fizica, elevii care vor sa se testeze incepand cu a 8-a zi de la data confirmarii cazului pozitiv, solicita acest lucru personalului medical din cabinetul scolar.
 

(2) În cazul în care în unitatea de învățământ nu există cabinet medical școlar, elevii se vor adresa direcțiilor de sănătate publică județene/a municipiului București, conform portalinvatamant.ro

De la clasa a șaptea în sus, la apariția unui caz pozitiv – copiii vaccinați sau care au trecut prin boală și fac dovada pot continua să învețe față în față.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *