Bacăul si finanțările pe Legea Sportului

După ce anul trecut a fentat rezultatele ditamai concursului de proiecte și a acordat finanțări sportive nerambursabile pe baza unor preferințe strict politice, alegându-se cu un dosar de toată frumusețea la DNA Bacău, administrația Necula nu se învață minte și intenționează ca pe finalul acestui an să finanțeze o serie de proiecte sportive private în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. Și de această dată, tot pe ochi frumoși.

Potrivit kristofer.ro, recentele modificări ale Legii 69/2000 a educației fizice și sportului permit finanțarea programelor sportive inițiate de către organizațiile sportive publice sau private prevăzute de lege este complet adevărat. Pentru acordarea acestor finanțări, Ministerul Tineretului și Sportului a adoptat un ordin 664/2018 care prevede două tipuri de finanțări: pentru proiectele sportive (care se acordă în conformitate cu Legea 350/2005), respectiv pentru programele sportive (care se acordă în baza procedurii aprobate prin hotărârea autorităților deliberative – deci în cazul nostru de Consiliul Local Bacău).

Dar mai multe detalii despre ceea ce se intampla la conducerea Bacaului aflam de la consilierul independent, Cristian Ghinghes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *