Așa suntem și asta merităm!

Cu adevărat, un măr stricat le strică și pe celelalte, sănătoase.

În loc să ne luptăm cu noi înșine, pentru a ne îndrepta și a ne curăța de ceea ce ne face rău, noi am ales să aplaudăm prostia, hoția, tupeul și „lichelismul”.

Ne dăm loviți că alții, străini, se uită chiorâș la noi și nu ne vor în Schengen, după ce am făcut prăpăd pe unde ne-am dus în lume.
Nu mă pricep întocmai la politică sau la treburi politice, dar am ochi să văd ce facem cu țara noastră.
Și nu facem bine tolerându-i pe acești nemernici care ne conduc: plagiatori, hoți, mincinoși și trădători!

Nu facem bine că am luat un tipar de poziție a ghiocelului, tăcuți și supuși, în timp ce țara este furată când se fac lucrări de mântuială pe bani mulți, îmbogățindu-i pe cei care conduc sate, comune, orașe, etc.

Suntem revoltați pe alții, niciodată pe noi! Nu, fraților, noi purtăm vina imaginii  proaste pe care o avem în lume, trimițând la Bruxelles tot felul de ”bicicliști” care nu au scos un cuvânt în ani de mandat, precum și alte beizadele de bani gata, după ce tătucii lor au furat țara pe rupte.
Deocamdată, încă mai au interes să sugă după noi, dar când nu vom mai valora nimic, ne vor arunca ca pe o măsea stricată. Așa cum ne-au aruncat de atâtea ori, în istorie.
Datori vânduți, fără armată, fără resurse, fără oameni competenți, valorăm fix nimic.

Acum câteva zile citeam într-un ziar național ce matrapazlâcuri au descoperit jurnaliștii în declarațiile de avere ale lui Gabriel Vlase – șeful SIE – și în cea a nevestei acestuia, care ocupă singurul post de șef serviciu la Observatorul Astronomic Victor Anestin din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Ion Borcea, instituție subordonată Consiliului Județean Bacău.

Conform declarațiilor de avere, nevasta domnului 007 era săracă lipită pământului în 2019 și 2020: zero apartamente, zero bani în conturi, nu tu mașină, nimic! Doar bijuterii de 25.000  de euro și o datorie de 66.000 de lei la bancă.

Declarațiile lui Gabriel Vlase din acea perioadă nu menționează împrumutul de la bancă al nevestei, în schimb precizează alte aspecte care nu sunt menționate la consoartă, cum ar fi acordarea de împrumuturi în valoare de 165.000 euro. O întreagă amețeală de date ce se bat cap în cap. Dar nu-i bai! Un mic fals în acte publice este permis, că doar unul este șef la securitatea pe extern.

Conform ghidului de completare a declarațiilor de avere și de interese, realizat de Agenția Națională de Integritate (ANI): ”În declarația de avere se vor introduce drepturile și obligațiile din țară și din străinătate ale declarantului și ale familiei sale. Prin familie se înțelege soțul, soția și copiii aflați în întreținerea acestora”. Este foarte clar…

Revenim la declarațiile celor doi și ce mai descoperim? În 2021 situația se complică și mai tare. Doamna soție de 007 primește un împrumut de aproximativ 50.000 euro de la Doroș Liviu Claudiu (fiul generalului Vasile Doroș, fostul șef al SRI Bacău și asociat/fost asociat în firme cu actualul director al SIE), șeful SIF Moldova – astăzi denumit Evergent Investments, împrumut de care Gabriel Vlase nu amintește în declarația sa. Din împrumutul ăsta pe persoană fizică și cu restul de 14.000 euro de la bancă, doamna șef serviciu la STAT își achiziționează, în Bacau, un apartament de 83 mp, cu parcare de 11 mp și o super mașină Range Rover. 

La un calcul simplu, cele două investiții costă minim 150.000 euro. Știm că e greu cu matematica, însă din cele declarate în documentele oficiale nu prea ies socotelile la capitolul venituri și cheltuieli cu vreo 86.000 de euro!

Dar asta e nimic, domnul șef de la serviciu secret nu are cunoștință că doamna sa și-a luat Range Rover și ditai apartamentul. Nu sunt trecute în declarațiile alea de avere pe care onor ANI ar trebui să le verifice.

Mai mult decât atât, nevasta zice că are bijuterii de 25.000 de euro, soțul zice că sunt de 6.000 de euro. El zice că are vreo 43.000 de RON în conturi, nevasta nu știe nimic de asta. El a dat un împrumut de 102.630 de euro (nu se știe cui), bineînțeles că nevasta nu știe de acesta… Și tot așa, o întreagă amețeală – cum spuneam.

Astea sunt o mică parte din matrapazlâcurile trecute în declarațiile de avere din ultimii ani ale familiei Vlase. În realitate, ele sunt mult mai multe.

Alooo, ANI! Ce faceți domnilor, nu vă sesizați? Sau măcar să vă prefaceți că munciți ?

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

https://www.libertatea.ro/opinii/datele-care-se-bat-cap-in-cap-in-declaratiile-de-avere-ale-directorului-sie-gabriel-vlase-si-ale-sotiei-aproape-nimic-nu-se-potriveste-4517089

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *